Firma sahipleri markalarını ve ürünlerini tanıtmak için farklı farklı yollara başvurmaktadırlar. Bu yollar bazen gazete reklamı, bazen sosyal medya, bazen billboard reklamları olabilir. Genelde ise Tv reklamlarıdır. Tv reklamlarının da kendi içinde türleri vardır, Tv sponsorluk da bu reklam türlerinden biridir. Marka tanıtımı için tv dizilerine ya da tv programlarına sponsor olmak reklam türleri arasında en çok fayda sağlayan türlerden biridir. Özellikle popüler dizi ya da programlar izleyicilerin dikkatini tamamen toplamaktadır. Buralarda marka adının çok sık geçmesi ve sponsor olunan dizi/programla birlikte anılması sayesinde akılda kalıcılık yüzde yüze yakın olmaktadır. Aynı zamanda sponsorluk algılara hitap ettiği için en etkili algı oluşturma yöntemi olarak bilinmektedir. Bu sebeplere dayanarak sponsorluk Tv reklamları içinde en efektif reklam türüdür denebilir. Yapılan araştırmalarda da sponsorluğun diğer reklam türlerine göre daha hızlı sonuç getirdiği ve markanın tanınırlığı açısından kıymetli etkileri olduğu anlaşılmıştır.
Tv sponsorluğu nasıl yapılır sorusuna gelirsek; Sponsorluk işlerinde genelde programın/dizinin başında, ortasında ve sonunda 5 saniye kadar süren a markası sunar, a markası ile devam edecek/devam ediyor, a markası sundu jenerikleri tercih edilmektedir. Yani sponsor reklamlar normal reklamlara göre çok daha kısa sürelidir bu da ezberlenme ihtimalini artırmaktadır. Sponsor olunan yayın içerisinde sponsorun katkılarıyla hazırlandığının dile getirilmesi ya da belirtilmesi de önem taşımaktadır. Sponsorlukların izleyici üzerindeki etkisini biraz daha detaylı inceleyecek olursak, yayınlanan programı sürekli takip eden izleyici kitlesi, sponsor reklamı bir süre sonra unutmaz ve kendi programı ile eşleştirir. Sponsor reklamın da aslında ulaşmak istediği hedef budur. İzleyicilerin, içerikle birlikte sürekli reklamı da beklemesi istenmektedir. Böyle bir durum, izleyicinin alışveriş alışkanlığında olumlu sonuçlar verir. Bilindik ve sürekli duyduğu bir isim izleyici için önemlidir , izleyici direkt olarak sürekli duyduğu, gördüğü sponsor markayı alışverişinde tercih eder. Öte yandan diziye/programa sponsor olan marka, izleyici kitlesi için güvenli bir imaj çizer. Sevilen ya da takip edilen içerik, sunulduğu reklam ile güven kazanır ve izleyici, reklamını izlediği markaya karşı sempati besleyebilir. Tabi ki Tv sponsorluk reklamları için de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlarin ilk ve belki de en önemlisi reting sonuçlarıdır. Rating oranları düşük bir diziye ya da programa sponsor olmak marka için istenen hedef kitleye hiç ulaşılamaması anlamına gelebilir. Sonuçta prime time kuşağının en ünlü dizisi ile off prime time kuşağında yayınlanan alelade çekilmiş bir diziye sponsor olmak aynı etkiyi yaratmayacaktır. Bir diğer önemli nokta ise sponsor olunan dizi ya da programın izleyici kitlesi ile marka için istenen hitap kitlesinin aynı olup olmadığıdır. Örneğin bir sabah programına sponsor olduğunuzda hitap edeceğiniz kitlenin gündüz saatlerinde çalışmayan bir kitle olacağı bellidir ve ihtiyaçları da buna göre şekillenecektir. Ya da bir spor programına sponsor olunduğunda izleyici kitlenin genelde erkeklerden oluştuğu ve bir makyaj malzemesi markasına çok ilgi duyulmayacağı aşikardır. Bir başka örnekle bir çocuk programına sponsor olduğunuzda pense satamayacağınız kesindir. Bahsettiğimiz rating, içerik ve popülerlik mutlaka sponsor olma fiyatlarına etki gösterecektir.
Sponsorluk konusunda daha detaylı bilgiler reklam ajanslarından edinilebilmesine rağmen kişinin kendi araştırmasının da çok önemli olduğu göz önüne alınmalıdır. İşin özü ismini hafızalara kazımak ve müşterisini direkt etkilemek isteyen bir firma için rating sonuçları, izleyici kitlesi araştırmaları ile karar verilmiş, ajanslar yardımıyla pazarlığı tamamlanmış bir dizi/programa sponsor olmak en doğru seçimdir.